СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО 2019


 Детска градина "Осми март" се включва активно в организираната за пета поредна година от МОН Национална седмица на четенето. Тя бе отбелязана с интересни и вълнуващи съвместни дейности. 

 

В ТРЕТА ПГ "А" се проведе открит момент "Приказки с мама, приказки с тате". В непринудена обстановка, децата изслушаха приказки за животни от родителите на Марти Донев, Калина, Теди Динев и на Кристияна, определиха главните герои и дефинираха поуките. Изненада и награда за активното им участие беше интерактивната игра "Приказки и герои". Творческата дейност завърши в работилничка, където децата сътвориха "Четящи човечета" от отпадъчни материали и весели кногоразделители, които да използват за любимата си книжка с приказки.
ГАЛЕРИЯ

Във ВТОРА "Б" група деца, учители и родители заедно създадоха своя детска библиотека.  Една чудесна възможност родителите и децата да споделят времето си заедно и да усетят магията на изкуството.
ГАЛЕРИЯ

Децата от ЧЕТВЪРТА ПГ "В" сътвориха с желание и много старание своите първи авторски книги. Те претвориха своята фантазия в приказни истории с богат илюстративен материал.


Децата от ЧЕТВЪРТА ПГ "А" с интерес изслушаха приказки, прочетени от гостуващите майки, които с радост споделиха спомени от своето детство и любимите си приказни герои. Малките художници оцветиха книжки с илюстрации от любими детски литературни произведения. Бъдещите първокласници зарадваха децата от Първа "Б" група с вълнуващ парад на приказните герои и драматизация на обичаната приказка "Косе Босе".

       ГАЛЕРИЯ


В ЧЕТВЪРТА ПГ "Б" гостуваха бивши възпитаници на детската група. Децата се насладиха на интересните приказки и стихове, прочетени от каките и батковците. 

ГАЛЕРИЯ


 Забавна седмица с любими приказни герои в ПЪРВА "А" група

Във Втора "А" група е "Време за приказки с мама". Децата създадоха "Карнавал на приказни герои" - в детската група оживяха Том и Джери, Пепеляшка, Спящата красавица, Снежната кралица, Злата вещица, Хитър Петър с една торба лъжи, Рабъл и маймунката, Спайдърмен, Джак Спароу и няколко Елзи от "Замръзналото кралство". Сърдечно благодарим на родителите за съдействието, за отворените сърца, с които прегърнаха идеята и за неповторимите емоции!

ГАЛЕРИЯ

"Дари книга" и "Любимите приказки на мама " са инициативите, с които Трета ПГ "Б" група се включиха във вълнуващата седмица на четенето. Децата и родителите обогатиха библиотечния кът на групата с любими книжки.

ГАЛЕРИЯ

С конкурс за рисунка на тема "Моята любима приказка", деца и родители от Втора "В" група "Том и Джери" и Втора "Г" група "Барбарони" се включиха във вулнуващата седмица на четенето. Победител в Конкурса е Ивайла Каукова. Всички деца бяха наградени от своите учители с приказни книжки със специални послания!

ГАЛЕРИЯ 1           ГАЛЕРИЯ 2