ДЕТСКАТА ГРАДИНА У ДОМА 3

В условията на социална изолация, учителите, възпитаниците на ДГ "Осми март" и техните родители реализират различни съвместни дейности, водени от усещането за взаимност и подкрепа.

ДГ "Осми март" регистрира и активно разработва онлайн проект "Прозорче към света" в електронната платформа  eTwinning. Той е насочен към Стимулиранеинтереса на децатакъмкнигата, насърчаване на детското творчество, изграждане на компетенции за общуване, сътрудничество, наблюдателност и критичност.


Децата от Втора ”Г” група "Барбарони” предлагат идеи за забавни игри у дума! Създали са интересни пролетни дървета, а изработеният от тях Мечо стои на сянка в гората! Любимите познавателни книжки помагат в усвояването на умения за измерване!

ГАЛЕРИЯ

Децата от Първа "В" група играха със Слънцето, Луната и звездите. Слънцето беше с тях през целия ден, както високо на небето, така и на детските лица.

 

Чудесни сувенири от непотребни хартиени ролки и весели буквички от пластилин създават децата от Трета подготвителна "Б" група!

                  

ГАЛЕРИЯ 


Ментална аритметика AMAKids Пловдив, периодично организира художествени конкурси за деца в различни възрастови групи. В конкурса за Великденска рисунка Зоя Якимова от Четвърта ПГ "Г" "Мечо Пух" печели първо място, Ханде Кичукова от Втора "Б" група - второ място. В конкурса “Моят любим приказен/анимационен герой” възпитаниците на Четвърта ПГ "Б" Георги Михайлов и Николай Мърценков заслужиха второ място, а Деяна Опинова от Четвърта ПГ "Г" "Мечо Пух" - трето място! Поздравления за талантливите художници на ДГ "Осми март"!

 

Децата от Втора "Б" група твориха с подръчни материали, забавляваха се и усъвършенстваха своите сръчности!

Децата от Четвърта ПГ "Б" с много радост и старание се включиха в предизвикателството за рисунки на тема “Моето училище”.

Полезни и вкусни кулинарни изкушения, създадени с много фантазия от бъдещите първокласници от Четвърта ПГ "Г" "Мечо Пух" 
,,От нищо нещо" - непотребните хартиени ролки и малките чорапки, децата от Четвърта ПГ "Г" превърнаха в красиви зайчета


Забавни вкусни изкушения за весел старт на деня сътвориха възпитаниците на Втора "В" група "Том и Джери"!

Фондация „За храната” организира за поредна година Национална кампания „Ден на революцията в храненето”, в която взеха участие деца от Първа ”В” група. По инициатива на педагозите в групата и с помощта на родители децата научиха, че здравето е най- голямото богатство и направиха първите стъпки към здравословен живот с участието си в кулинарна работилничка.


Възпитаниците на Трета ПГ "В" развиват въображението,сръчността и координацията чрез изработване на модели на геометрични фигури, букви и различни обекти от...бонбони! Децата от Четвърта ПГ "А" с усмивка и с настроение,
участват във всяко забавление!

 
 
Откриватели от Първа ,,А" група
,, Изпод кръглите листенца ягодки надничат...
Там - едничка, тука - двечки...
Колко ги обичам ! 


Децата от Трета ПГ "А"  се потопиха във вълшебния свят на приказките с рисунки на любими приказни герои.


 "С усмивки в очите и мечти за морски приключения..."


"Балони за приятелите"

"ПОЛЕЗНИ И ВРЕДНИ ХРАНИ " - Втора "В" група "Том и Джери"


Децата от Втора "Б" група си направиха усмихнати картофени човечета!


 Взаимодействие с родителите и реализирани дейности с децата от Първа "В" група "Дъга от мечти" - "Да нарисуваме дъгата", "Игри на открито", "В очакване на лятото",  "За да сме силни и сме здрави, така гимнастика се прави!"