МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МУЗИКАТА 2021

В тържествена обстановка и с богата музикална програма, децата и педагогическият екип на ДГ "Осми март" отбелязаха 1 октомври - Международен ден на музиката. Празникът бе чудесен повод и за още една прекрасна инициатива - откриването на обновения и реновиран музикален кабинет. Той е изграден със средства от бюджета на детското заведение. Специални гости на празника бяха изявени педагози на ДГ "Осми март" - учителите Лили Иванова и Иванка Ангелова.

„Пожелавам да откривате красотата на музиката и да развивате своя музикален талант”– с тези думи към децата се обърна директорът на учебното заведение Ели Грозева, по чиято инициатива помещението се превърна в красиво кътче за музициране. Тя добави, че с откриването на кабинета по музика се реализира поредната стъпка от проекта на  ДГ ”Осми март” да се изгради позитивна подкрепяща среда за децата и учителите.

Новооткритият кабинет по музика е с интересно дизайнерско решение –  в бяло, бежово и зелено, разполага с  аудио оборудване и компютърна конфигурация, които ще бъдат от неоценима помощ на педагозите.

  Грейналите детски усмивки са сигурен знак, че музиката и изкуствата одухотворяват и създават красиви преживявания.