Национална инициатива" Европейски ден на езиците в България"

 

В периода 21 – 30 септември 2021г. се проведе националната инициатива "Европейски ден на езиците". Кампанията бе организирана от Националното звено за координация по дейност eTwinning за България с подкрепата на Програма „Еразъм+“, Програма „Европейски корпус за солидарност“, дейностите Европас – България, Еврогайдънс – България, Евридика – България, Евродеск – България и National VET team. Цел на кампанията бе популяризирането на културните ценности и значимостта на всеки европейски език.

31 училища и детски градини изпратиха информация с линк за своето участие в конкурса. Впечатляващ е броят на децата, учениците и учителите, както и другите участници в инициативите – родители, общественици и др. – близо 4000.

"Благодарим на всички участници за големия интерес към темата, за старанието и творческия ентусиазъм. Високо ценим вашето участие и вярваме, че празниците са оставили трайна следа в сърцето на всеки участник"

Проведените образователни и занимателни инициативи под наслов "СЕДМИЦА НА ВЪЛШЕБНИТЕ ДУМИ" на ДГ "Осми март" са оценени с ПЪРВО МЯСТО във възрастова група 3-7 години.

 

Благодарим за оценката на Националното звено за координация по дейност eTwinning за България!

 

Благодарим за ентусиазма на децата, творчеството на учителите и активната подкрепа на родителите, които се включиха в националната инициатива Европейски ден на езиците! Целта на кампанията бе популяризирането на културните ценности и значимостта на всеки европейски език!