ДЕТСКИ ПРАЗНИК ПОД ТЕПЕТАТА 2022

Празничният Първи юни в ДГ "Осми март" 2022 е посветен на децата на Пловдив и на тяхното „Детство под тепетата“. През учебната 2021/2022 г. те се запознаваха с природните забележителности на града, с изкуствата и професиите, с известни личности. Посетиха уникалната детска железница, музеи и библиотеки, помагаха в приготвянето на традиционни празнични трапези, пресъздаваха обичаи и занаяти, разказваха за своите любими кътчета в града. Научиха много, твориха и се забавляваха. Докоснаха се до магията на най-стария жив град в Европа, съживиха традициите с надеждата, че заедно ще съхраним живото пламъче на родолюбието. Защото след време където и да ги отведе съдбата по широкия свят, те ще носят в сърцата си това пламъче. То ще ги топли, ще им дава сили и гордост, че са потомци на славния български род от града под тепетата.

За първи път в ДГ "Осми март" се представя „Детски музей на открито“. Той представя красотата на пловдивската архитектура и е създаден от малките творци на Трета „Г“ група „Мики Маус“ с безценната подкрепа на родителите и с вдъхновяващо ръководство на техните учители. 

В празнична атмосфера премина организираната от екипа на детската градина "Сцена на изкуствата" под формата на хепънинг с различни арт-ателиета и забавления за децата.