Авторска програма \"ДЕТСТВО ПОД ТЕПЕТАТА\"

През учебната 2021/2022 година ДГ "Осми март" стартира разработване и апробиране на Авторска програма "Детство под тепетата". Тя се базира на текстовете на Закона на предучилищното и училищно образование, Наредба № 13 от 21.09.2016 г. за гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното образование, Наредба № 5 от 03.06.2016 г. за предучилищното образование, разработена е в съответствие със Стратегията и  Програмната система на ДГ „Осми март”. 

Основанията за избора и разработката на областта на действие на тази Програма е разбирането за необходимостта децата да придобият комплекс от знания, умения и отношение към заобикалящия ни свят и конкретно към града, в който живеем чрез съвременни педагогически стратегии, техники подходи и методи в условията на прилагане на интердисциплинарен комплекс. Взаимодействието се осъществява във всички възрастови групи, интегрирано в допълнителни форми на педагогическо взаимодействие, като самостоятелно ядро към образователно направление „Околен свят“. Авторската програма е  насочена към придобиване на социални, граждански и интеркултурни компетентности и на компетентности, свързани със здравето и поддържането на устойчива околна среда. Специално внимание насочваме към работа с деца със СОП и деца от уязвими групи.

 

         

 

 

 

Гост на децата от Четвърта Б група е Васил Кръстев, български футболист, полузащитник, играл за Марица (Пловдив), Сливен, Локомотив (Пловдив), Локомотив (София), Добруджа, Ботев (Пловдив) и Чепинец. В „А“ група има 180 мача и 26 гола. Полуфиналист за купата на страната през 1996 г. с Локомотив (Пд). Бил е треньор на „Гигант“ Съединение и Марица, директор на ДЮШ на родната Марица (Пловдив).

В емоционална среща децата се запознаха магията на футболната игра, основните й елементи и начини за взаимодействие между играчите. В. Кръстев отговори на детското любопитство за началото на своя спортен път с пожелание за нови срещи на спортните терени.